We wonen in een wijk die volop in ontwikkeling is, op 10 minuten afstand van het station en het winkelcentrum Part Dieu, op de grens van het 3e arrondissement van Lyon en Villeurbanne

Ons huis, getekend door Angelina's zus
vue sur la ville

De nabijgelegen parochie van het Heilig Hart profiteert van deze bevolkingsgroei en biedt diverse activiteiten aan waarin verschillende culturen elkaar ontmoeten.

Op deze plaats proberen wij handen en voeten te geven aan de oproep die we gehoord hebben om «God in alles lief te hebben en te dienen.»

Op deze plaats proberen wij handen en voeten te geven aan de oproep die we gehoord hebben om «God in alles lief te hebben en te dienen.»

Ons gemeenschappelijke leven in Lyon

Ons gemeenschappelijke leven moet elk jaar weer opnieuw uitgevonden worden, zodat ze een steun kan zijn voor de zending van alle zusters.

Onze activiteiten worden gedragen door het dagelijkse gemeenschappelijke gebed. We komen samen voor belangrijke gebeurtenissen, ze vormen markeringspunten in ons gemeenschapsleven.

De gewelfde kelder is het biddend en vierend hart van het huis, en de tuin is een kalme haven die beweegt op het ritme van de seizoenen.

Momenten van ontspanning en de ontvangst zijn eveneens belangrijk, en we ontvangen graag: het noviciaat voor bijeenkomsten van het ignatiaanse internoviciaat, zusters op doorreis, familie en vrienden, mensen die rust en stilte zoeken…

notre jardin
Onze tuin

De relatief kleine afstand tot de gemeenschap in Ameugny maakt het mogelijk de zusters daar indien nodig te helpen in de ontvangst in Taizé en deel te nemen aan feesten of andere gebeurtenissen.

Ons werk in Lyon

We onderhouden contacten met de nabije omgeving. Desondanks bestaat de gemeenschap hoofdzakelijk in een breder verband. Dit netwerk is elk jaar weer anders en wordt gevormd door de zendingen van de zusters.

Verder lezen...