Aan de rand van Namen, hoofdstad van Wallonië, bovenop de rotsen langs de Maas, bevindt zich La Pairelle, een ignatiaans bezinningscentrum.

Sinds 1999 zijn er zusters van Sint Andreas werkzaam in het ignatiaans bezinningcentrum La Pairelle. Samen met de gemeenschap van jezuïeten en een team van medewerkers, dragen we zorg voor het werk van het centrum. Op dit moment wonen Alice, Clara en Anna-Carin in La Pairelle. Kom op bezoek in Béthanie, de voormalige boerderij van het domein La Pairelle.

Binnen het team van medewerkers maken we gebruik van alle aspecten van de ignatiaanse spiritualiteit waaruit wij leven: cursussen, retraites, sessies enz. Zie het programma van La Pairelle.

«De zielen helpen», zoals Ignatius het zei, veronderstelt persoonlijke aandacht voor wat iedere gast nodig heeft. Hierdoor vormt geestelijke begeleiding een groot deel van ons werk.

Aan de receptie

Het leven in een bezinningscentrum bestaat niet alleen uit de activiteiten die er aangeboden worden. Een team van betaalde krachten en vrijwilligers doet het grootste deel van het werk in en rond het gastenverblijf. Maar daarnaast worden veel kleine en onzichtbare dingen gedaan door de twee inwonende gemeenschappen, die van de jezuïeten en die van de zusters. Dat geeft een huiselijke sfeer aan het centrum: de verzorging van de kapel, de bloemen, de tuin, de liturgie, en niet te vergeten telefoondienst en bereikbaarheid voor dringende zaken wanneer de ontvangst gesloten is, enz. Op die manier hebben wij ons aandeel in het reilen en zeilen in huis.

We hebben ook ons eigen gemeenschapsleven dat bestaat uit ontvangst, uitwisseling, gebed, het onderhouden van de banden met de andere gemeenschappen van Sint Andreas, via bezoekjes en correspondentie. We hebben ook enkele taken buitenhuis, in het ziekenpastoraat, GCL en de Ignatiaanse familie.

Werk in de tuin

Een kostbare vriendschap is gegroeid met de Arkgemeenschap in Namen, dankzij het feit dat ze sinds vele jaren elke donderdag brood komen bakken in Bethanie.