Dit zijn we: een handjevol zusters in de hoofdstad van Europa!

Anne-Marie, Bep, Nadine, Anne en Marie-Hélène

Als zusters van Sint Andreas zijn we naar deze internationale stad gezonden, en we voelen ons hier  goed thuis met onze accenten uit onze landen van herkomst: Nederland, België en Frankrijk.

Het leven in huis krijgt vorm dankzij de talenten, gaven en zendingen van ieder. Ons gemeenschapsleven is een mozaïek waarvan we hier enkele aspecten willen laten zien.

De tijd die we doorbrengen op de plaats waar we werkzaam zijn, het gemeenschapsleven en het gebed bepalen het dagritme, hetzij in de kapel, aan tafel, in een moment van uitwisseling, met een film of een gemeenschapsuitje.

«Ontvangst» is een sleutelwoord: wij openen graag onze deuren voor groepen of individuele gasten,  om op adem te komen of voor een retraite.

In het geven van geestelijke begeleiding lopen we samen op met onze tijdgenoten, en met de Heer!

Eens in de maand, in het kader van OJP (Orval Jongeren in Gebed) bieden wij voor jongeren een moment van gebed en een moment van samenzijn aan.

Leven als zuster van Sint Andreas in een kleine gemeenschap in de bruisende stad Brussel vraagt dat we ons voortdurend aanpassen, afwegingen maken en vindingrijk zijn. De uitdagingen zijn groot, we proberen aanwezig te zijn dankzij onze werkzaamheden en te doen wat we kunnen!

Onze missies

Nos missions

Anne is werkzaam in de Kerk in Brussel als eindverantwoordelijke van de pastorale eenheid «Kerkebeek» die 5 parochies omvat in het noordoosten van de stad.

Nadine is ziekenhuispastor en tevens betrokken bij een van de huizen van de Arkgemeenschap, «la Branche».

Bep en Anne-Marie zijn betrokken bij het leven in Poverello, door de hulp aan minderbedeelden en in de begeleiding van de inwonende internationale jongerengemeenschap.

Artistieke bezigheden maken ook deel uit van de missie van de gemeenschap: dans, muziek, icoonschilderen, kaarsen maken…

Kom eens op bezoek, we zullen je graag ontvangen!

Verder lezen...